De lærde strides om man skal/kan bade en hund som er flokete. Noen mener at man må aldri finne på å sette en flokete Beardis i badekaret og spyle vann på flokene - siden det da vil være bortimot umulig å få de vekk etterpå!

Andre mener at det aller beste er å bade hunden først - bruke massevis av balsam i pelsen - og så børste! Uansett - du vil fort oppdage at det går litervis med vann for å bløtlegge en voksen hund. Det vil alltid lønne seg å sette hunden i badekaret eller i dusjen.

Et godt tips er å blande shampo og vann i det forholdet som står på shampoflasken i en sprayflaske.

Fukte hunden med dusjen, spray på med shampo, massere det godt inn og skyll så grundig.
Vær litt forsiktig slik at du ikke får shampo i øyne og ører, men det er ingen grunn til å bli overbeskyttende. De tåler det meste hvis du bare skyller godt etterpå!

Hvis du vil føne hunden tørr etter badet, bør du bruke litt ekstra balsam etter shamponeringen og helst ikke skylle ut all balsamen. Pelsen kan lett bli tørr når den til stadighet blir utsatt for den varmen som en føner avgir. Noen hunder har tendens til 'bølget' pels, og da kan nok føning være på sin plass - man 'strekker' pelsen endover samtidig som man føner.

En annen måte å gjøre det på, er å la hunden 'drypp-tørke' av seg selv noen timer - så er de så fine så. Men det krever at man tar en kvikk gjennombørsting ikke så altfor lenge etterpå.

Det høres veldig 'dill-dall' ut å holde på med balsam, oljer osv på en hund.. Det er ikke bare for å få lang og mye pels man gjør dette, men også for å underlette børstingen.